BLÅRESEPTER » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Blåresepter

Vi fører alle, eventuelt skaffer vi alle medisinske forbruksvarer som du får på blå resept. Du får gratis veiledning og oppfølging på produktene og jeg hjelper deg med å finne det rette produktet som du trives best med. Alle varer kjøres gratis hjem til deg hvis du ønsker det. Kort leveringstid.

Sykepleierklinikken tar imot resepter og rekvisisjoner på sykepleieartikler innen urinlekkasje/inkontinens, kateter, stomi, ernæring, epiermolysis bullosae og hoftebeskyttelse.

Vi har oppgjørsavtale med Helfo (tidligere NAV), noe som innebærer at vi har konsesjon for å formidle sykepleieartikler, brystproteser og ernæringsmidler på blå resept.

Rekvisisjoner etter § 5-14 ( BLÅRESEPTFORSKRIFTEN )

I forbindelse med utlevering av produkter på blåresept er det endel vanlige misforståelser som oppstår i forhold til eierskap, egenandeler, splitting av uttak o.l. Vi vil her prøve å belyse noen av momentene.

  • Alle blåresepter utstedt samme dag av samme lege, skal betraktes som en rekvisisjon og danne felles grunnlag for egenandelsberegning
  • Det er pasienten som eier blåresepten, og som dermed bestemmer hvem som skal utlevere varer på grunnlag av denne
  • Hjemmesykepleien har fullmakt til å håndtere resepten på vegne av personer som er innlemmet i den kommunale helsetjenesten
  • Pasienten kan dele opp uttaket av sykepleieartikler og næringsmidler etter eget ønske
  • Egenandelen betales kun en gang selv om man henter produktene flere steder og flere ganger innenfor samme 3-månedersperiode
  • Egenandel for 2023 er 3040,-. Det oppnås automatisk frikort når man har nådd maksimumsgrensen for egenbetaling
  • Frikort gir rett til å hente ut produkter ihht. blåresepten uten kostnader i gjeldende kalenderår

Ta kontakt for mer informasjon om produkter og leverandører. Vi skaffer alle varer som er godkjent for refusjon etter blåreseptforskriften

SÅRBEHANDLING » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Sårbehandling

SÅR; ALLE TYPER SÅR, KRONISKE OG AKUTTE

Ønsker du profesjonell oppfølging av såret ditt? Har du et sår som ikke vil gro? Mange undrer seg over hvorfor såret ikke vil gro, det har det jo alltid gjort…

Men det kan for eksempel være at blodsirkulasjonen din har endret seg de siste årene, det er kanskje hevelser, urent og mye dødt vev. Feil bandasjer og feil bruk av bandasjer kan også medføre at sår gror seint eller går motsatt vei, bli større og mer plagsomme.

SÅRBEHANDLING » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken BandagistUndersøkelser viser at hvis man får god kontinuitet i oppfølgingen, riktig og målrettet behandling så gror sår mye raskere.

Pasienter som har hatt sår mer enn tre måneder har rett til å få dekket utgifter til bandasjer fra det offentlige.

Du kan få bidrag til utgifter til bandasjemateriell og medisinsk forbruksmateriell samt reseptfrie legemiddel til bruk i sårbehandlinga av kroniske og alvorlige sår og fistler, kreftsår, trykksår (liggesår) venøse leggsår, diabetiske sår og arteriosclerotiske sår. Materiellet må være kjøpt på apotek eller i bandagistforretning. Behovet for materiellet må vare i minst tre måneder i løpet av et år. Du kan ikke få bidrag dersom sårbehandlingen blir utført av hjemmesykepleien, men dersom jeg hjelper deg med såret gjelder denne bidragsparagrafen.

Det er en egenandel på 2070,- pr år, utover det dekkes 90 % av alle utgiftene.

Jeg hjelper deg slik at legen din får søkt HELFO om bidrag etter § 5-22.

Kostnaden for at jeg skal følge opp såret ditt er fra 200,-. Materiell for såropprensing, bakterieprøver og utfylling av søknader kommer i tillegg. Dersom du ønsker at jeg skal komme hjem til deg, kan jeg også det. Jeg har faste priser for kjøring i hele Vestfold.

Vi har et bredt utvalg av sårprodukter, du vil få nødvendig råd og veiledning i produktvalg.

STOMI, alle typer stomier og fistler » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Stomi

STOMI – ALLE TYPER STOMIER OG FISTLER

Få en god hverdag – utfordringer løses raskt!

Du vil oppleve en stor grad av trygghet ved å ha en tett og god oppfølging som er tilpasset dine behov. Utfordringer løses raskt og du får umiddelbart svar på spørsmål du måtte ha.

Stomi betyr en kirurgisk anlagt munn eller åpning som ikke ender på et naturlig sted. Det er mange ulike typer stomier, de vanligste stomiene er tarmstomiene. Stomien kan være midlertidige, det vil si at tarmdelen skal legges inn i magen igjen etter en periode, eller den kan være permanent, man trenger stomien hele livet.

Tarmstomiene

Urostomi for urin, kolostomi for avføring fra tykktarmen og ileostomi for avføring fra tynntarmen. Det er ulike årsaker til at man får en stomi, de vanligste årsakene er kreft eller betennelser i tarmen. Stomien får navn etter tarmstykket som er lagt ut på magen. F.eks: – Kolostomi: tykktarmen lagt ut på vanligvis venstre side av magen, Ileostomi: tynntarmen er lagt ut på vanligvis høyre side av magen, Brickerblære/urostomi: for urin, urinlederne er sydd fast til et stykke av tynntarmen som legges ut vanligvis på høyre side av magen.

Nefrostomi

Et kateter legges inn i nyren(e). Årsaken kan f.eks være trangt parti i urinlederen. Nefrostomi sikrer at urin ledes ut fra nyren. Doktoren bestemmer hvor lenge kateteret skal være der, det kan være forskjellig tidsperspektiv fra pasient til pasient. Dette skal skiftes på ukentlig og er ikke så lett å håndtere selv da det ikke sitter fast.

Gastrostomi

En åpning fra huden og inn til magesekken, her legges det en liten slange inn slik at man kan få mat, medisiner og væske gjennom denne.

Fistel

En gang/kanal som kroppen har konstruert og som f.eks går fra et organ til et annet, fra et eller flere organ og på huden.

Dette kan vi hjelpe med

Har du nylig fått stomi eller hatt den i lengre tid, eller har en eller flere fistler, kan vi hjelpe deg med mye:

  • Råd og veiledning om livet med stomi
  • Valg og tilpassing av produkter
  • Veiledning i behov og valg av tilleggsprodukter
  • Hjelp i fbm lekkasje
  • Hjelp til å tilpasse brokkbind
  • Informasjon og oppfølging i irrigasjon
  • Hjembesøk eller i klinikken

Oppfølgingene er gratis når du får dine blåreseptvarer levert fra Sykepleierklinikken.
Gratis hjemkjøring av varer.

Løfte- og hvilestol

En løfte-hvilestol er et flott hjelpemiddel for den som synes at det er vanskelig å komme seg ned i og opp av godstolen. De kan legges tilnærmet flatt om du vil slappe av. De kan leveres i ulike modeller, farger og stoffvarianter. En slik stol vil passe godt inn i stuen sammen med resten av møblene.

Vi har stoler utstilt i butikken for de som ønsker og prøvesitte. Vi kan også tilby levering hjemme for de som ønsker dette.

I samarbeid med vår leverandør TOPRO som holder til på Gjøvik vil de fleste stoler ha svært kort leveringstid.
Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om våre stoler.


TOPRO Cortina

Pris 22.990,-

TOPRO Verona

Pris 16.990,-

 

 

El-scootere

Lev mer med scooter

En El-scooter er et flott framkomstmiddel for en rekke brukere. Den kan kjøres uten førerkort da du som bruker regnes som gående. Den tar relativt liten plass og har god rekkevidde. Behagelig sete med gode armlener gjør at du enkelt og trygt kommer deg opp på scooteren. Få, tydelige betjeningsknapper gjør scoooteren enkel å manøvrere.

En Elektrisk firehjulsscooter er et fantastisk hjelpemiddel

Den gir de som trenger det en mulighet til å komme seg rundt på en enkel og trygg måte. Det være seg til butikken, for å besøke venner og bekjente eller rett og slett for å komme seg litt ut og rundt. I Norge har El-scootere en maksimal hastighet på 9,9 km/t noe som gjør at du som sjåfør er definert som gående. Dette er en ekstra sikkerhet både for deg og for omgivelsene.

Trygghet for at valg av scooter er rett

El-scootere importeres fra anerkjente KYMCO for salg i Norge. Dette sikrer deg som forhandler og dine kunder en kvalitetsscooter til en fornuftig pris og en trygghet for at du får bistand innen rimelig tid om noe skulle skje. El-scooteren kan lades i en vanlig stikkontakt. Den tåler vær og vind, selv om vi anbefaler at den står under tak for å holde seg fin og vare i lang tid.

Hva er egentlig en El-scooter?

En el-scooter gir deg frihet til å fortsatt kunne komme deg rundt for å pleie sosial omgang med venner og familie. En El-scooter gir deg glede over å kunne være selvhjulpen med å komme deg ut og dit du vil, når du vil. Vi sier det enkelt og greit – Lev mer med scooter

Brystproteser, undertøy & badetøy

Etter diagnosen brystkreft følger vanligvis en operasjon. Enten fjernes hele brystet, eller det blir gjort en brystbevarende operasjon. I samråd med kirurgen velger noen pasienter en brystrekonstruksjon under samme inngrep.

Du kan også velge å ha en løs protese, eller å gå gjennom livet uten protese. En løs protese kan være en liten delprotese, en skallprotese eller en komplett brystprotese.

Vi har kompetansen til å hjelpe deg til finne den riktige protesen og en god BH. Flere ganger årlig blir vi oppdatert på alle nyheter og har alltid de nyeste modeller av proteser, undertøy og badedrakter tilgjengelig i butikken.

Det finnes flere ulike størrelser, tyngde og fasonger på de løse protesene. De tåler saltvann og klorvann. Protesen kan legges løst i brystholderen, puttes i spesialsydde brystholdere eller klebes direkte på huden.

Typer av løse brystproteser:

Midlertidig protese

På sykehuset vil du få en midlertidig ekstern protese etter operasjonen. Det er veldig lett og fylt med en slags bomullsull, slik at den kan brukes på såret.
For kvinner med tyngre bryst er det også vektede midlertidige proteser. Disse protesene kommer fra kopp D.

Hele brystprotese

Når såret er helt helet, kan en myk og mer naturlig silikonprotese tilpasses, oftest etter 2 til 3 måneder. Hvis du skal ha stråling, anbefales det å vente til huden har normalisert seg etter strålingen.

Selvklebende proteser

Disse er silikonproteser med et spesielt «klebende lag» som er festet direkte til huden. En slik protese bør man vente noen måneder med å anskaffe, til arret tåler belastningen. Ved stråling bør man vente minimum 6 mnd etter behandling. Fordelen med en selvklebende protese er at den ikke sklir, og du kan bære den uten bh. Ulempen er at med overdreven svette, eller et rynket arr kan det være vanskelig å få godt nok feste.

Delproteser

Hvis du har fjernet deler av brystet eller brystets form etter en brystbesparelse har endret seg mye, er det mulig å få tilpasset en delprotese. Denne silikonprotesen kan gjøres for å måle.

Svømme protese

Du kan svømme med silikonproteser, men det er også spesielle svømmeproteser. Disse er vanligvis lettere, fordi badetøy gir mindre støtte enn en bh.

I tillegg dekkes også selvklebende brystvorter for de som trenger det.

Kompensasjon

Kostnadene til proteser blir dekket av NAV. Det er kun operative inngrep, manglende bryst eller vesentlig ulike bryststørrelser som gir rett til refusjon. Lege må fylle ut en rekvisisjon for deg. Du kan få to proteser hvert år.

Du får dekket kjøp av en spesial-BH ved førstegangsanskaffelse av brystprotese. En spesialbrystholder er en BH som har egen lomme med plass til brystprotesen. Engangsdekning er inntil 800 kroner.

Mer informasjon på NAV.no

Mer informasjon på Krefforeningen.no

 

KATETER via urinveien eller huden » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Kateter

Kateter via urinveiene eller gjennom huden

Har du behov for kateter via urinveiene eller gjennom huden (suprapubiskateter), så kan vi bistå i produktveiledning.
Veiledning er gratis når du får dine blåreseptvarer levert fra Sykepleierklinikken.
Vi forhandler alle produkter som dekkes av blåresepten din.

INKONTINENS » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Inkontinens

Mer enn 400 000 norske menn og kvinner opplever daglig, eller i perioder, lekkasje for urin og/ eller avføring. Dette problemet forekommer også i alle aldre.

Den ufrivillige vannlatningen eller lekkasjen er i seg selv ikke farlig, men tilstanden kan føre til flere plager av både fysisk og psykisk art. Naturlige stikkord i denne sammenhengen er: Nedsatt selvfølelse, mindre sosialt omgang, redusert livskvalitet og begrenset utfoldelse.

Det finnes flere former og derved årsaker til urinlekkasje. De vanligste formene er: Stress- og urge inkontinens. Stress forekommer i hovedsak under fysisk anstrengelse. Denne formen kan i mange tilfeller behandles og bedres. Urge inkontinens kjennetegnes ved en sterk vannlatningstrang, og følelsen av umiddelbart behov for toalettbesøk. Her kan det ligge mange forskjellige årsaker bak, som eks. infeksjoner og nerveskader.

Vår fokus er hele tiden å finne frem det beste hjelpemiddelet for deg. Vi har tilgang på alle godkjente produkter, og tilbyr et bredt sortiment av utstyr også utover absorberende bleier.

Har du avføringslekkasje har vi flere alternativer til bind og inkontinenstruser. Vi kan fortelle deg om analirrigasjon og bruk av analpropp.

ERNÆRING, Næringsdrikker og sondeernæring » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Ernæring

Næringsdrikker og sondeernæring

Medisinsk ernæring er nødvendig i mange tilfeller. Ved langvarig sykdom, store operasjoner, svelg- og spiseproblematikk, manglende matlyst, allergier og underernæring, vil medisinsk ernæring bidra til å bedre situasjonen. Ernæring helbreder ikke sykdom, men kan bidra til å øke kroppsstyrken, øke vekt, bedre immunforsvar, mer energi og bedre livskvalitet.

Det finnes veldig mange produkter å velge i, blant annet mage ulike smaker, tykke og tynne løsninger, pulver som kan blandes ut i væsker og sondeerningsløsninger for de som har en gastrostomi. Det er også produkter som er spesielt tilpasset ulike tilstander, for eksempel allergier, Sarkopeni, KOLS, trykksår og diabetes.

Du kan få veiledning og informasjon om produkter, smaksprøver og oppskrifter på hvordan du kan bruke produktene.

Oppfølgingen er gratis når du får dine blåreseptvarer levert fra Sykepleierklinikken.

EPIDERMOLYSIS BULLOSA » Spesialsykepleie i Larvik » Sykepleierklinikken Bandagist

Epidermolysis Bullosa

Sjelden arvelig hudsykdom

Epidermolysis Bullosa er en sjelden arvelig hudsykdom, og karakteriseres ved at det dannes blemmer i ulike lag av huden. Blemmene oppstår ved friksjon, støt, slag og trykk, men kan også oppstå spontant.

Du kan få hjelp til vurdering av sår, veiledning i sårprodukter, forebygging av sår og blemmer, samt kostråd.
Oppfølgingene er gratis når du får dine blåreseptvarer levert fra Sykepleierklinikken.